Loading

Rep: 1
User ID:
65
Registered: Nov 2008
From:

Masina : Dacia Logan
Propietar : Dan
Fotograf : GolfuletzStudio
1. Cum ai ajuns sa achizitionezi masina? De ce Logan?
Masina a fost achizitionata in aprilie 2005, direct de la reprezentanta. A fost un cadou, poate cel mai frumos cadou pe care l-am primit pana acum. Nu mi-am dat seama la vremea respectiva, dar masina primita cadou avea sa ma transforme intr-un adevarat impatimit al volanului.
2. Erai pasionat de masini de mic?
Nu, nu vedeam in masini o pasiune. Dar totul s-a schimbat odata ce am primit acest frumos cadou. De atunci masina nu a mai fost doar un mijloc de transport, ci o adevarata pasiune.
3. Ce modificari i-ai adus masinii pana acum?
Pai, dupa cum se poate vedea, i-am montat un body-kit ce contine atat spoilere fata-spate cat si praguri si ii confera masinii un aer agresiv. Exista doar doua astfel de body-kit-uri la noi in tara. I-am schimbat blocurile optice fata si spate cu unele fumurii, ce se potrivesc foarte bine cu aceasta nuanta de albastru. Ca tot veni vorba de culoare, aceasta este de la Subaru. Am montat un eleron pe capacul portabajului si inca unul mai discret la luneta. Capota a fost modificata pentru a incorpora o priza de aer subtila, iar jantele din fabrica au fost inlocuite cu unele de 18 toli de la Rial incaltate cu pneuri Pirelli. Deoarece am vrut un design cursiv, am scos manerele portierelor, deschiderea acestora efectuandu-se acum prin intermediul telecomenzii.
4. La interior ce ai modificat?
Am tapitat totul (bord, scaune, usi, plafon, stalpi) cu piele in doua culori, albastru si negru. Tetierele si volanul sunt personalizate cu initialele mele. Scaunele au fost remodelate pentru a oferi o mai buna sustienere laterala. Am schimbat instrumentarul de bord cu unul de la ZeXstar si schimbatorul cu unul de la echiparea Prestige, pe care l-am scurtat. Fetele usilor au fost remodelate utilizand fibra de sticla pentru a acomoda difuzoarele noului sistem audio. Acesta este compus dintr-un Head Unit JVC, difuzoare Ground Zero pe fata si Alpine pe spate, subwoofer de la MTX Audio si amplificator tot de la MTX.
5. Ai urmarit sa imbunatatesti si performantele dinamice?
Nu in mod special. Am schimbat arcurile cu unele de la Eibach, amortizoarele fiind acum de provenienta Bilstein. Pentru a imbunatati si mai mult stabilitatea, am montat si o bara de rigidizare. Am inlocuit intregul traseu de evacuare cu unul de la Borla cu doua terminatii. In rest am inlocuit filtrul de aer original cu unul sport, pastrand totusi carcasa originala, si am schimbat bujiile.
6. Cat te-a costat sa aduci masina in stadiul acesta?
Destul de mult. Masina in sine a costat 8.500 de euro in 2005, iar costul modificarilor aduse pana acum se ridica la aproximativ 6.000 de euro.
7. Participi la intreceri si expozitii?
Doar la expozitii. Am castigat mai multe cupe, printre care Best Paint Job la Marele Premiu al Buzaului 2007, Best Autohtona la Marele Premiu al Buzaului 2007, Best Custom Exterior la 4Tuning Festival 2008 Drift & Sound, Best Autohtona la 4Tuning Days 2009 si Best Car of The Show la TuningTIME Pitesti. In plus am fost invitat la aniversarea a 10 ani de cand Dacia a fost preluata de Grupul Renault pentru a-mi expune masina alaturi de modelele de serie.
8. Faci parte dintr-un club?
Da, No Speed Limit. Sunt un membru activ, dupa cum se poate vedea si pe masina.
9. Ce masini ai mai avut?
Aceasta este prima masina, poate din aceasta cauza si tin la ea atat de mult.
10. Ti-a fost suspendat vreodata permisul de conducere?
Da, o data din cauza unui accident. Din fericire am scapat cu bine si mi-am recuperat permisul.
11. Ce spune prietena ta despre aceasta pasiune?
Imi impartaseste pasiunea, de fapt chiar asa ne-am cunoscut. Ea are un Mitsubishi Lancer pe care l-am modificat pentru a semana cu versiunea Evolution. Ii place tuning-ul si ma sustine.
12. Ce parere ai despre tuning-ul din Romania?
Consider ca mai avem mult de munca pana sa ajungem la un nivel satisfacator. Dar progresam, incep sa fie modificate masinile cu bun-gust.
13. Ce planuri de viitor ai?
Vreau sa modific si mai mult interiorul, sa folosesc fibra de carbon. As vrea sa modific si Lancer-ul prietenei mele. Urmatoarea masina mi-as dori sa fie un BMW Seria 3, dar nu vreau sa vand Logan-ul pentru ca nu pot sa-mi recuperez investitia si imi place prea mult.