Loading
.

.

.

frk
Rank 1

Rep: 0

User ID: 1809

Registered: Nov 2009

From: darkside

Posted 803 days. ago

este primul shooting cu acest aparat [nikon d3000] . Tocmai din acest motiv ii rog pe cei care vor critica pozele sa'mi spuna si ce sa fac pentru a remedia greseala respectiva. Multumesc.

Give + reputation to user Give - reputation to user

sSorin
Rank 1

User ID: 1624

From: IASI

Posted 801 days. ago

La a treia poza trebuia sa focalizezi mai mult pe masina...tinand cont ca e prima tura puteai sa incepi cu auto vre-o 2 poze, apoi cu celelate moduri pana ajungi la P sau M.

Off-topic: Nu am auzit de dacia performance club, dar ma bucur sa vad ca sunt oameni care fac treaba si cu daciile Very Happy

P.S: si incearca sa incadrezi subiectul in mijloc...

frk
Rank 1

Posted 801 days. ago

nu este prima tura. iar la poza cu focusu stiu.
multumesc de comentariu'

mpa
Rank 1

Rep: 3

User ID: 4

Registered: Sep 2008

From:

Posted 801 days. ago

Sti expresia: Don't keep all your eggs in one basket. ?
Cred ca se aplica si la: Nu face toate pozele in aceeasi locatie.

Daca vrei comentarii scurte si la obiect

Poza1: Iluminare deficitara - prea multe zone arse pe masina
Incadrare deficitare: - desi ai 2 subiecti ai mers pe o incadrare centrala pe unul si ai taiat o bucata din cel de al doilea

Poza2: OOF - adica out of focus
- cea ce faci in editare nu ajuta deloc
- e o poza SNAPSHOT mai precis te-ai dus la masina de la nivelul ochiului si ai facut poza

Poza3: Blitz-ul sau lanterna folosita nu creeaza nici un efect. Pur si simplu privitorul zice uite o masina cu 3 becuri in spate. Mai mult mai creeaza si falre-urile alea albastre care dauneaza fotografiei. In plus poza e usor stramba si da impresia de panta desi mai mult ca sigur terenul era drept.

Poza4: Din nou o poza de SNAPSHOT. Si chiar unul nereusit. Ai un spate de masina OOF cu doua personaje umane si o bucata de masina care intra in cadru. Chiar nu vad rostul. Zici ca treceai pe acolo ai scos aparatul de sub geaca si ai facut cea mai rapida poza posibila ca sa nu te vada nimeni cand o faci.

Lucreaza la detalii, stai mai mult la o poza. Nu face 1000 de poze rapide in speranta ca ajungi acasa si poti sa alegi 30 decente. Stai gandeste un cadru, vezi cum trebuie sa faci si apoi apasa pe declansator.

frk
Rank 1

Posted 801 days. ago

ok mpa. multumesc de comentariu'. la urmatoru' shooting voi tine cont de ce ai spus tu si sper sa numai gresesc.

melmel
Rank 1

User ID: 2005

Registered: Dec 2009

From: Bucuresti

Posted 778 days. ago

Am incercat sa postez o data, am dat send, si am vazut ca nu mi-a aparut comentariul, asa ca mai scriu o data. Daca apare de doua ori, rog un moderator sa stearga unul din post-uri.
Spuneam ca la prima serie imaginile mi se par subexpuse, iar ca la a doua , mpa a zis cam ce era de zis si ca eu as fi preferat sa folosesti o focala mai lunga.
Imi spui si mie te rog unde sunt facute pozele?
Mersi si bafta!